Af en toe komen er van die popliedjes uit die meteen erg aanspreken. Soms worden ze ook nog gehypet op één of meerdere radiostations. In juli 2013 kwam er een self-titled EP uit van de Amerikaanse formatie Smallpools. Deze werd vrij snel opgepikt door 3FM, waar het nummer Dreaming kortstondig werd gehypet. Maar helaas, het sloeg niet aan en blijkbaar was er niet genoeg steun van platenmaatschappij RCA om het nummer of de EP verder te promoten bij de radiostations.

En dat is jammer. Want eigenlijk is Dreaming al een fijn liedje vanaf het eerste moment dat je het hoort. Ja, het is erg poppy, dus misschien niet geschikt voor alle snobs, maar met de vrolijke sound van het nummer en de bizarre videoclip die bij het nummer hoort zou je verwachten dat het nummer wel meer zou moeten kunnen bereiken dan een korte hype op één radiostation.

De grootste vraag is nu: Wie heeft het nummer ondergewaardeerd? De platenmaatschappij, die blijkbaar niet druk genoeg bezig is geweest met de promotie? Of 3FM, die het nummer wel heeft gehypet maar de hype niet heeft doorgezet? Want eerlijk is eerlijk, een station als 3FM kan nummers maken, zelfs zonder de steun van de platenmaatschappij. Wie het antwoord op deze vraag heeft mag commenten, ik blijf het een heel fijn nummer vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.