Dus 3,2 miljoen mensen hebben gekeken naar een uitzending over Jezus.

Jezus die liedjes zingt van Marco Borsato, dat moet toch beter kunnen?

Nou en of!

Jezus was een fijne vent en de Doobie Brothers wisten dat al. Ze coverden een nummer van de Byrds, die het weer coverden van de Art Reynolds Singers. Er zijn al veel gospels naar de hitlijsten gebracht, vaak was het origineel beter. Maar de Doobies slaan hier de spijker op z’n kop. Heerlijke seventies rock met een te gekke ritmesectie en jankende gitaren. Precies de muziek die je doet verlangen naar meer.. De jaren zeventig en Californië, een gouden combinatie.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat voor de cover waarschijnlijk meer geluisterd is naar de versie van de Byrds, maar de Brothers hebben er wat meer peper in gestopt (de Byrds-versie is eigenlijk een beetje saai).

Maar dit is andere koek. Ik zie zo een beatmis voor me, waar we in extase roepen dat Jezus oké is…

De Doobies zelf waren niet zo gelovig, ze digden het nummer gewoon. En Jezus was natuurlijk ook alright, het jaren zeventig-woord voor baas of vet. Zelf moeten de jongens ook redelijk toffe gasten geweest zijn. De band is immers vernoemd naar een doobie oftewel een joint.

https://www.youtube.com/watch?v=ZtcIvkW5v2E

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.