Social
  • RSS feed
  • Twitter
  • Facebook
 

Ondergewaardeerde Liedjes


The Doobie Brothers – Jesus Is Just Alright

Dus 3,2 miljoen mensen hebben gekeken naar een uitzending over Jezus.

Jezus die liedjes zingt van Marco Borsato, dat moet toch beter kunnen?

Nou en of!

Jezus was een fijne vent en de Doobie Brothers wisten dat al. Ze coverden een nummer van de Byrds, die het weer coverden van de Art Reynolds Singers. Er zijn al veel gospels naar de hitlijsten gebracht, vaak was het origineel beter. Maar de Doobies slaan hier de spijker op z’n kop. Heerlijke seventies rock met een te gekke ritmesectie en jankende gitaren. Precies de muziek die je doet verlangen naar meer.. De jaren zeventig en Californië, een gouden combinatie.

De eerlijkheid gebied te zeggen dat voor de cover waarschijnlijk meer geluisterd is naar de versie van de Byrds, maar de Brothers hebben er wat meer peper in gestopt (de Byrds-versie is eigenlijk een beetje saai).

Maar dit is andere koek. Ik zie zo een beatmis voor me, waar we in extase roepen dat Jezus oké is…

De Doobies zelf waren niet zo gelovig, ze digden het nummer gewoon. En Jezus was natuurlijk ook alright, het jaren zeventig-woord voor baas of vet. Zelf moeten de jongens ook redelijk toffe gasten geweest zijn. De band is immers vernoemd naar een doobie oftewel een joint.

 
 

1 Comment

  1. Mèn, ik dig die originele versie van de Art Reynolds Singers!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.