Het is alweer vier weken geleden dat we de eerste non-hitlijst van Nederland lanceerden: de Ondergewaardeerde 30. Jullie hebben flink gestemd op de drie nieuwe binnenkomers, waarvoor dank!

De uitslag: Deep Purple – Lazy is de hoogste binnenkomer op positie 5. Ook Daryll-Ann – Stay (15) en Bruce Springsteen – Stolen Car (25) staan nu in de lijst. Een aantal nummers is gestegen in de lijst. De redactie heeft ook nog drie nieuwe nummers aan de lijst toegevoegd, waaronder een splinternieuwe nummer 1!

Vanaf nu wordt de bestaande lijst geactualiseerd. Als je de lijst volgt krijg je de aangepaste Spotify-lijst dus meteen binnen. De eerdere edities van de lijst kun je eventueel opzoeken via de blogs.

Over de nummer 1: Lewis Taylor – Lovelight

Een absolute ondergewaardeerde artiest is Lewis Taylor. Hij begon zijn muzikale carrière in de Prog-rockband Edgar Broughton Band. Midden jaren tachtig bracht hij twee albums uit onder de naam Sheriff Jack.

Daarna kwam hij midden jaren negentig naar buiten onder zijn eigen naam. In totaal bracht hij, tussen 1996 en 2004, vijf geweldige Neo Soul albums uit. De eerste twee kwamen uit op Islands Records. Ondanks zijn talent – en de kwaliteit van de platen – is hij nooit doorgebroken. Zeker in Nederland is hij behoorlijk onbekend.

In 2006 heeft hij gebroken met zijn carrière onder de naam Lewis Taylor. Alle content is uit de lucht gehaald. Geen livebeeld te vinden van deze man. Het enige wat hij ons naliet zijn de vijf albums. Op Stoned Part 1 staat het zomerse Lovelight. Het nummer zou je bekend in de oren kunnen klinken: en dat klopt! Robbie Williams heeft de song als cover namelijk ook uitgebracht.

Over twee weken weer een nieuwe lijst. Hoe wordt die samengesteld?

  • Uit de huidige lijst kun je liedjes omhoog stemmen, door ze (in de door jou gewenste volgorde) naar het rechtervakje te slepen.
  • Je kunt ook weer stemmen op drie nieuwe liedjes, die over twee weken de Ondergewaardeerde 30 lijst binnenkomen. De nummers zijn allemaal suggesties die door jullie zijn ingebracht.
  • De nieuwe nummer 1  bepalen we voortaan niet meer zelf, maar we gaan op zoek naar gastsamenstellers. Wil je meedoen? Meld je dan aan in de comments!

Veel (luister)plezier!

De redactie De Ondergewaardeerde 30: Martijn Vet, Ton van Hoof, Frans Kraaikamp en Freek Janssen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.