Ik lees net Freek’s bijdrage aan de 2010s battle over Broken Bells, één van de vele projecten van producer Danger Mouse. Naast Broken Bells produceerde Danger Mouse albums van onder anderen The Black Keys en Gorillaz en werkt hij nu aan het nieuwe album van U2.Het allerbekendst is hij natuurlijk als de helft van Gnarls Barkley.

Al lezende dacht ik eraan hoe ik Danger Mouse had leren kennen en hoe grappig actueel dat op het moment is. Volgens mij werd er gisteren gevierd dat het vijftig jaar geleden was dat the Beatles bij de O’Sullivan show waren en Amerika (de wereld) voorgoed veranderden. En als ik twitter mag geloven komt er morgen een verhaal uit dat de wereld ook wel een beetje zal veranderen.

In de zeroes, toen de mashup zijn hoogtijdagen kende, pakte Danger Mouse The Beatles’ White album en mixte/mashte dat up met Jay-Z’s Black album en doopte dat project The Grey Album. Geniaal.  Als je Encore mixt met Glass Onion en Savay Truffle dan krijg je dit.

 

En speciaal voor Freek: Jay’s vooralsnog 99 problems gemasht met Helter Skelter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.