Support your local scene! Dat doen we hier in Nijmegen natuurlijk graag. En met een lokale voetbalclub die de uitdrukking natte krant momenteel een geheel nieuwe dimensie geeft, is het extra fijn als er in muzikaal opzicht mooie, héél mooie dingen gebeuren.

Zo komt De Staat volgende maand met derde album I_CON. We zijn benieuwd. De eerste single is voor mijn gevoel niet dé knaller van de plaat. Waarmee ik absoluut niet wil zeggen dat het een slecht liedje is.
En dan het deels Nijmeegse Automatic Sam. Afgelopen zaterdag lanceerden ze hun tweede album Sonic Whip. Ik was er niet bij, maar de werkelijk lyrische verhalen van mensen die erbij waren, doen vermoeden dat ik een tamelijk legendarisch optreden heb gemist.

Het debuutalbum Texino was al niet misselijk, maar de opvolger is wat mij betreft helemáál raak. Goudeerlijke en razend slim in elkaar stekende bluesrock, waarbij de clichés die het genre nogal eens kenmerken wonderwel worden omzeild. Een plaat waarop aardig te horen is wat de band live te bieden heeft. Rewind staat hier de hele dag op repeat.

Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.