Een van de grote voordelen van het runnen van een muziekblog, is dat je nieuwe muziek toegestuurd krijgt. Daar zit heel veel troep tussen. Nieuwsbrieven, mails met honderden andere blogs in de CC, persberichten. Maar soms, héél soms zit er iets tussen waarvan je denkt: dat zou nog weleens wat kunnen gaan worden.

Begin 2011 was zo’n moment. Ed, de promoter van het label Mud Hut, mailde met een nieuw bandje uit Manchester: Big Sleep. Het nummer heette Ghosts en greep me meteen. Strak afgemixt, vol energie en het maakte mijn hart sneller slaan. Het deed me denken aan de doorbraak van de Arctic Monkeys. Dit was goed!

Big Sleep bleek al hun tweede naam. Eerder heetten ze Drive Like I Do, en na Big Sleep zijn ze nog veranderd naar The Slowdown en uiteindelijk noemen ze zichzelf tegenwoordig The 1975.

Hun tweede hitje, Sex, was nog zo’n knaller. Met tienduizenden hits op YouTube, behoorlijk wat aandacht van blogs kon de doorbraak niet lang laten wachten. Maar toch duurde het nog even voor ze echt werden opgepikt. Hun derde single Chocolate werd afgelopen lente door 3FM opgepikt en zo lijken ze nu eindelijk voet aan de grond te krijgen in Nederland. Sex wordt opnieuw uitgebracht, er staat een album in de steigers en inmiddels hebben ze al een paar mooie voorprogramma’s op hun naam: Muse en de Rolling Stones. Ze hebben bewezen grote massa’s aan te kunnen dus zorg ervoor dat je vrijdag om 15:10 in de India staat.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.