En ineens duikt daar overal de naam Deep Sea Arcade op. En dat terwijl hun heerlijke album Outlands vorig jaar al uitkwam en dit Girls zelfs al uit 2011 stamt. Waarom dan nu pas in de Vette Vijftien? We zijn toch niet van gisteren?

Nee, het album kende ik al (echt waar). En omdat mensen uit Australië nu eenmaal niet dagelijks bij ons op bezoek kunnen komen, zien we ze nu pas live optreden. Vorige maand op Metropolis in Rotterdam en over een dikke week op Lowlands.

Dat Australiërs leuke dingen kunnen met psychedelische pop, wisten we natuurlijk al. De fantastische platen van Tame Impala en het daaraan gelieerde Pond doen het in huize Vet nog altijd uitstekend. Deep Sea Arcade doet een wat radiovriendelijkere variant. Kom op, 3FM, pak dit ondergewaardeerde liedje eens op!

Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij iedere week een van de binnenkomers.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.