Social
  • RSS feed
  • Twitter
  • Facebook
 

Ondergewaardeerde Liedjes


Fair Ohs – Green Apple Milk

Wekelijks rangschikt Martijn Vet zijn favoriete actuele liedjes in de Vette Vijftien. Op Ondergewaardeerde Liedjes belicht hij vanaf nu iedere week een van de binnenkomers.

Deze week: de subtiele Afropunk van The Fair Ohs.

Al ruim een jaar houd ik wekelijks mijn eigen freaklijst op Spotify bij. Daarin vind je mijn vijftien favoriete hippe liedjes. Subjectief en met de natte vinger samengesteld, zoals de bijsluiter meldt.

De écht oplettende Vette Vijftien-volger (hoi mam!) is het al opgevallen: de band Vampire Weekend heeft niet weten door te dringen tot de lijst, al zou dat gezien de andere keuzes voor de hand hebben gelegen. Lovende recensies, vooral hun laatste album moet een meesterwerk zijn, hebben me niet kunnen overtuigen. Ik vind er gewoon niks aan.

Niet dat ik vies ben van wat Afro-invloeden in mijn muziekjes hoor. Neem de Londense Fair Ohs. Zonder dat het er te dik op ligt, hoor je Afrika terug in dit heerlijke liedje, waarin het punkverleden van de mannen net zo subtiel terugkomt. Past prima bij de ontluikende zomer. Iemand een ijsje? 
 

1 Comment

  1. Hij is fijn! De zang doet me op de een of andere manier denken aan The Clash. En dat is geen diskwalificatie :).

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.