Waar kennen we The Cardigans ook alweer van?

Dit Zweedse bandje heeft vanaf midden jaren negentig hebben een paar hits gehad in Nederland. De bekendste is Love Fool – dat liedje met die opvallend tekst over een meisje dat er al alles aan doet om te voorkomen dat haar vriendje het uitmaakt (love me, love me, say that you love me!). Ook My Favourite Game scoorde hoog, maar is niet echt het noemen waard.

Waar niet meer van?

Je zou het niet zeggen, maar The Cardigans begonnen als indie-bandje. Vlak voor hun echte doorbraak met Love Fool brachten ze Carnival uit. Niet echt heel erg alternatief, maar wel iets meer ‘underground’ dan hun latere werk.

In elk geval een mooi liedje om mee weg te zwijmelen, verlangend naar de lente…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.