Waar kennen we The Black Keys ook alweer van?

De bluesrockers zijn al ruim tien jaar aan de weg aan het timmeren. Maar de doorbraak voor het ‘grote publiek’ kwam pas eind 2011, met het nu al klassieke album El Camino. Grote kans dat je Lonely Boy regelmatig voorbij hebt horen komen op de radio. Niet alleen om hun muziek zijn ze te waarderen, overigens: ook hun ongezouten mening over Nickelback slaat de spijker op zijn kop: Rock & roll is dying because people became OK with Nickelback being the biggest band in the world. Geen speld tussen te krijgen.

Waar niet meer van?

Laat ik voorop stellen: dit is een riskantje. Het liedje waar ik het over wil hebben staat namelijk op hun laatste cd, waar nog steeds singles van worden uitgebracht. Oftewel: misschien wordt het nog een single, en misschien ook een hit! De ervaring leert echter dat die kans in mijn geval klein is. Als ik het de mooiste track van een album vindt, wordt het dus geen hit (zie ook de aflevering over de Red Hot Chili Peppers).

Ik heb het over Little Black Submarine. Je zou het de enige ballad van El Camino kunnen noemen, al eindigt het nummer in een flinke beukpartij, die ook de rest van het album kenmerkt. Ook live valt hij prima, bleek onlangs toen ze in Het Klokgebouw in Eindhoven speelden.

Kortom: enjoy!

2 comments

  1. Kans lijkt me behoorlijk groot dat dit de derde single wordt. Maar wees gerust: het wordt vast geen (grote) hit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.