Waar kennen we de Beatles niet meer van?

Het zou heiligschennis zijn om de vraag ‘Waar kennen we de Beatles ook alweer van?’ te stellen, daarom dus maar meteen door naar de vervolgvraag.

Een belangrijk deel van het werk van de Beatles is voortgekomen uit de geniale (en fragiele) samenwerking tussen John Lennon en Paul McCartney. Zij worden nog steeds gezien als het beste schrijversduo uit de popgeschiedenis en het ziet er niet naar uit dat ze hierin nog worden ingehaald.

Ringo Starr mocht op elk album een liedje zingen. Zo hebben ze With A Little Help From My Friends (later succesvol gecovered door Joe Cocker) en Yellow Submarine laten inzingen. Met George Harrison hadden ze een soortgelijke deal: hij mocht af en toe een liedje schrijven. Een van mijn persoonlijke favorieten: While My Guitar Gently Weeps.

Of het nu komt doordat hij goed heeft gekeken naar Lennon en McCartney of dat hij zich gewoon enorm heeft ontwikkeld, tegen het einde van de Beatles-carrière deed hij eigenlijk nauwelijks mee voor de twee onder. Op Abbey Road (1969, een jaar voordat de Beatles uit elkaar gingen) leverde hij zelfs twee tracks: Here Comes the Sun en Something.

Deze laatste is in mijn ogen het mooiste liefdesliedje dat de Beatles hebben voortgebracht.