Waar kennen we Bush ook alweer van?

Bush was een bandje waarvan er in het midden van de jaren negentig (de post-Nirvana-periode zeg maar) veel waren: duidelijk beïnvloed door de grunge-beweging, maar iets te gelikt om het ook echt te zijn.

 Het debuutalbum Sixteen Stone was een stevige rockplaat, die Bush in één klap beroemd maakte. Zelfs de rustigste ballad op het album, Glycerine, werd begeleid door gitaren met zware distortion. Het werd meteen ook hun grootste hit.

Waar niet meer van?

Tegen de tijd dat het tweede album Razorblade Suitcase uitkwam, kwam de band vaker in het nieuws door de relatie van zanger Gavin Rossdale met No Doubt-zangeres Gwen Stefani dan vanwege hun muziek. Het album kon zijn voorganger ook niet echt overtreffen.

Toch leverde het nog een bescheiden hitje op. Letting the Cables Sleep werd vaak gedraaid op de Nederlandse radio. Niet in de originele versie, maar in een fraaie remix vol met onheilspellende strings. De magie van het ruwe grunge-geluid van Bush was duidelijk uitgewerkt.

Met dank aan Chris Buijs voor de suggestie.