Het is alweer twee jaar geleden dat ik schreef over The Isley Brothers en omdat er nog zoveel ondergewaardeerde pareltjes over zijn wordt het wel weer tijd. Ik noemde het destijds een legendarische band en dat doe ik nu weer. De band, sinds 1954 actief, bestond uit twee generaties Isley broers en zussen en kon alles. De band had een enorm uiteenlopende carrière en maakte grote culturele verschuivingen mee, waarbij hun muziek telkens transformeerde: van rauwe r&b naar Motown soul naar zinderende funk.

In 1978 bracht de band het album Showdown uit en alles komt daarop voorbij: r&b, soul, rock, disco, funk, soul, Quiet storm en alle nummers hebben het beste van dat alles. Take Me To The Next Phase is geschreven door Ernie Isley, Marvin Isley, Chris Jasper, Rudolph Isley, O’Kelly Isley en Ronald Isley. Het klinkt alsof het is opgenomen in een stadion maar het is gewoon in de studio opgenomen. Het geluid van het publiek is erop gemonteerd. Ernie Isley, Marvin Isley en Chris Jasper verzorgden aanvullende geluiden.

Het nummer is simpelweg briljant. Het is een ultiem zomernummer, een feestnummer, je kan niet stil blijven zitten. De zang zit vol passie en is geweldig overtuigend. De instrumentalen van het gitaarspel, de drums tot aan het keyboard zijn heerlijk. Veel meer kan ik er ook niet zeggen. Gewoon een onsterfelijke super funky plaat die veel te ondergewaardeerd is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.