De basis werd gelegd op het werk van zijn moeder. Zij had een baan bij een muziekwinkel en de jonge Gadjo was daar bijna dagelijks te vinden. Zijn enthousiasme voor muziek werd opgemerkt door de oude eigenaar, die besloot om hem muzieklessen aan te bieden. Een aanbod waar hij graag gebruik van maakte.

Gadjo, geboren als Murat Arslan en woonachtig in Hamburg, deed daar vaardigheden op die goed van pas kwamen toen hij begon met produceren. De wereld, en zeker zijn thuisland, was alleen nog niet rijp voor zijn stijl. Lichtvoetige house met veel vocalen. Besame Mucho werd dan ook geen grote hit.

Maar met de golf van de vocale house die in het begin van de zeroes veelvuldig in de charts te vinden was, ontstond ook het succes van Gadjo. Want in 2005 was het dan alsnog zover: hij scoorde een gigantische clubhit met So Many Times. De timing was perfect: want net vóór de zomer besteeg deze zonnige plaat, die hij twee jaar daarvóór al had opgenomen, de hitparades.

In ons land haalde het nét niet de Top 40. Maar in Engeland schopte het plaatje het tot plek 22. In datzelfde jaar sleepte hij daarnaast tijdens de House Music Awards in zijn eigen land de prijs binnen voor beste track van 2005. Een vervolg kwam er alleen niet. Gadjo koos voor een carrière als artiestenmanager. En hoewel hij nog regelmatig werd geboekt als DJ, kwam er geen nieuw werk van betekenis meer uit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.