De Sugababes werd in 1998 opgericht door Mutya Buena, Keisha Buchanan en Siobhán Donaghy. Ze brachten het album One Touch uit, waarop het schitterende Overload staat. In 2001 verliet Siobhán de groep. Ze werd vervangen door Heidi Range, die eerst deel uitmaakte van Atomic Kitten. In de samenstelling met Mutya, Keisha en Heidi scoorde de groep de grootste hits. In 2005 verliet Mutya de groep en in 2011 volgde Keisha. Ze werden vervangen door respectievelijk Amelle Berrabah en Jade Ewen.

Ondanks de gecompliceerde geschiedenis is de Sugababes een van de meest succesvolle en dynamische Britse meidengroepen van het nieuwe millennium. De groep scoorde onder meer 26 Britse top 40 hits achter elkaar, waarvan ze de meeste (mede) hebben geschreven.

Sinds 2011 zijn Mutya, Keisha en Siobhán weer bij elkaar maar pas in 2019 wonnen ze de naam Sugababes terug. In 2022 brachten ze het album The Lost Tapes uit, met materiaal dat bestemd was voor een album dat in 2013 uitgebracht moest worden. De meiden hebben niet stilgezeten want ze hebben getoerd en gespeeld op festivals, met succes.

Volgens geruchten verschijnt er dit jaar een nieuw album. In 2023 werd daarvoor al het voorzetje gegeven met een schitterende single: When The Rain Comes, de eerste single van de originele leden in meer dan 20 jaar tijd. Mutya, Keisha en Siobhán schreven het nummer samen met George Moore en Iain James.

Je kan horen dat de meiden blij zijn om weer samen te zingen. Ik vind het een briljant nummer dat pop met R&B combineert maar waarin ook prachtige, soulvolle harmonieën zitten. Individueel klinken de meiden enorm goed maar samen wordt het helemaal schitterend. In het lied zingen Mutya, Keisha en Siobhán over steun van mensen in hun leven in zowel slechte als goede tijden. When The Rain Comes werd één van mijn meest beluisterde nummers uit 2023 en ik kan er nog geen genoeg van krijgen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.