Johnny Cash kreeg verkering met June Carter. Tegenwoordig denken we; dat is mooi voor June! Maar het was andersom. June kwam uit een bekende country-familie. Johnny mocht in zijn handjes knijpen met zo’n schoonfamilie. The Carter Family waren de eerste country supersterren. Ze brachten de ene na de andere goedverkopende plaat uit en scoorden hit na hit.   

Alleen met één nummer lukte het niet. Ring Of Fire was de trots uit het repertoire van zus Anita Carter. Maar het nummer trok nauwelijks tot geen aandacht. Tot ongenoegen van de gehele familie. Men begreep er helemaal niets van. Hit na hit, maar deze parel werd niet opgemerkt.

Johnny kreeg dus verkering met June en was totaal niet onder de indruk van de status van de familie. June was de zus van Anita en ook zangeres in de band. Anita Carter vertelde Cash dat ze het onbegrijpelijk vond dat Ring Of Fire niets deed. Cash antwoordde dat het logisch was dat het nummer niet van de grond kwam. Anita reageerde daarop wat geërgerd; wat dacht dit broekie nu helemaal. Johnny legde uit dat het een mooi nummer was, maar dat het wat opsmuk miste. “Je moet er een Mexicaans blaasorkest aan toevoegen” , vertelde hij met branie. Carter sloeg nog net niet achterover: “Blazers?!, maar dat is een belachelijk idee!”

Toch, Anita was niet te trots en zei dat Cash het nummer mocht hebben. Daar nog wel aan toevoegend dat wat hij ook zou proberen, Ring Of Fire zou nooit een hit worden. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.