Blue Magic is een soulgroep uit Philadelphia die in 1972 is opgericht. De originele leden zijn: Ted Wizard Mills (de lead tenor), Wendell Sawyer (de lead bariton), Keith “Duke” Beaton (tenor, overleden in 2023), Richard Pratt (bas, overleden in 2022) en Vernon Sawyer (bariton). In de jaren ‘70 van de vorige eeuw was de groep één van de meest succesvolle Soul-groepen. De prachtige stem van Ted en choreografie op het podium vielen erg in de smaak. De groep is vooral bekend om hun weelderige en uitvoerig gearrangeerde ballads.

“Hurry!! Hurry!!! Step right up! See the saddest show in town for only 50 cents!”

De grootste hit van Blue Magic is het simpelweg briljante Sideshow, dat geheel onterecht geen hit werd in Nederland. Bobby Eli en Vinnie Barrett schreven het nummer, waarin op een grappige en melancholische manier wordt gezongen over romantische teleurstellingen. In het lied wordt een circus beschreven, een circus waarin alle attracties opmerkelijk zijn vanwege hun slechte geluk als het gaat om romantische relaties. Daarbij komt dat het deuntje geweldig is en dat de groep geweldig zingt. Het nummer staat op het debuutalbum van de groep en op het album staan meer ondergewaardeerde pareltjes. Zet het vooral eens op.

2 comments

  1. Side Show werd wél een hit(je) in Nederland, maar in de uitvoering van Barry Biggs (1977)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.