Op 17 maart 1299 kreeg Rotterdam stadsrechten en dat 725 jarig bestaan vieren we met een serie blogs over Rotterdamse artiesten. Het is slechts een aanleiding om een selectie uit het muzikale moois van Rotterdam extra aandacht te geven. De blogs worden iedere zondag tot en met 17 maart aangeboden door bloggers die Rotterdam in hun hart hebben gesloten.

Soms is heel simpele muziek erg lekker. Wat dat betreft moeten de jaren 60 een feestje geweest zijn. Alleen niet voor conservatievelingen en aanverwante lieden die beatmuziek als een moderne bedreiging zagen voor hun normen en waarden.

Beatmuziek, dat kon je een tijdje geleden wel aan The Madd uit Rotterdam overlaten. Zanger en gitarist Dave von Raven begon voor inspiratie bij The Beatles en kwam zo bij allerlei obscure bandjes uit. The Madd heeft helaas maar een EP en twee albums geduurd. Ruim drie jaar vol prachtige liedjes waar je vrolijk van werd. Nog steeds.

Eind 2010 was het klaar. Een paar maanden later werd The Kik opgericht. En die werden nóg beroemder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.