Martha & the Vandellas (of  The Del-Phis, The Vels en Martha Reeves & the Vandellas) werd opgericht door Annette Beard, Rosalind Ashford en Gloria Williams. Later kwam Martha Reeves erbij en toen Gloria Williams de groep in 1962 verliet, werd Martha Reeves de leadzangeres.

De groep zou uitgroeien tot één van de meest succesvolle Motown-acts uit de jaren 60 met een groot aantal hits, waarvan Dancing In The Streets, Nowhere To Run, Heat Wave en Jimmy Mack de grootste zijn. Stuk voor stuk schitterende nummers. Eigenlijk moet ik over één van die nummers ook iets schrijven want in Nederland waren het gek genoeg geen grote hits.

Voor deze bijdrage wilde ik toch iets dieper in het oeuvre van de groep duiken en kies ik voor het schitterende Third Finger, Left Hand. Lamont Dozier, Brian Holland en Eddie Holland schreven de prachtige tekst van het romantische nummer. De dames, met de krachtige stem van Martha voorop, zingen betoverend mooi. Ik vind het een briljant en verbluffend mooi nummer dat echt had moeten worden uitgebracht als single. Het bezorgt mij in ieder geval kippenvel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.