De stembussen van de Snob 2000 zijn gesloten, de bekendmaking is nabij. In deze tussenperiode lichten we onze eigen favorieten uit. Welke liedjes zouden heel hoog mogen eindigen volgens de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes?

Kitty Sucker van Frank Carter & The Rattlesnakes is misschien wel de beste rocksong van de afgelopen tien jaar. Zeker een van de meest ambachtelijke. Van het opzwepende riffje, de spannende coupletten tot het uitermate dansbare refrein met een scherp randje:

Like two halves
Of the same heart
If we ain’t together
Then the whole thing falls apart
Yeah we both fall apart

Frank Carter & The Rattlesnakes is een hele fijne band uit Engeland die van die onheilspellende, donkere punk kan maken. In geen één liedje komt hun stijl zo goed uit de verf als in Kitty Sucker.

Het is een liedje dat dagenlang in je hoofd kan blijven zitten (op een goede manier). In de Snob 2000 zakt het liedje dit jaar stevig: van 767 naar 1478. Als dat zo doorgaat, dan moeten we volgend jaar afscheid nemen van Kitty Sucker. En dat zou echt eeuwig zonde zijn. Toch?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.