Het jaar 2023 heeft wat mij betreft vooral veel goede nummers van heel goede vrouwelijke artiesten gebracht. SZA, Billie Eilish, Lana Del Rey, Olivia Rodrigo (die heb ik gisteren niet geheel toevallig al behandeld), Little Simz, Sophie Straat, The Last Dinner Party: stuk voor stuk hebben ze super nummers uitgebracht. Kijk ook maar naar de top 100 van 3voor12. Maar wat in die lijst helaas ontbreekt is The Beaches met hét indie-rock liedje van 2023.

Het is een power vrouwen nummer over een verbroken relatie (ook een thema van voornoemde Olivia Rodrigo). De zangeres kondigt hierin een periode aan waarin ze even geen serieuze relatie aangaat. Ze wil acteurs daten, basketballers van de Toronto Raptors aan de haak slaan en ze biedt alvast al haar toekomstige relaties/ one night stands excuses aan:

I’m sorry in advance
I’m only gonna treat you bad
I’m probably gonna let you down
I’m probably gonna sleep around
So sorry in advance

En vind je er iets van? Geef haar niet de schuld, nee ga verhaal halen bij Brett, haar ex. Funfact hierbij is dat de antagonist Brett vernoemd is naar de ex van zangeres en bassist Jordan Miller, namelijk Brett Emmons van de band The Glorious Sons (en naar verluidt met toestemming). Vandaar ook dat er wordt gezongen dat ze er klaar mee is om te daten met rockstars.

En dat allemaal onder een heel heerlijk uptempo indie-rock gitaar arrangement. Kortom: alles klopt aan dit nummer en dat maakt dat dit aanstekelijke nummer van mij meer bekendheid mag krijgen. Of het in de Snob 2000 staat gaan we deze dagen merken. Maar hopelijk staat het in ieder geval volgend jaar erin. En het jaar erna, en het jaar daarna, en daarna et cetera.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.