De stembussen van de Snob 2000 zijn gesloten, de bekendmaking is nabij. In deze tussenperiode lichten we onze eigen favorieten uit. Welke liedjes zouden heel hoog mogen eindigen volgens de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes?

Er zijn van die liedjes die je in de eerste maat al bij de lurven kunnen grijpen. Het is het stotterende basgitaartje dat het hem hier doet. Druk maar op play en laat je meevoeren:

Natuurlijk kan een spetterend begin ook uitlopen in een teleurstelling. Maar The Time Is Now doet dat allerminst. Het is misschien wel Moloko’s meest radiofähige liedje, op Sing It Back na. Die kon je gewoon op de dansvloer draaien.

The Time Is Now is minder dansbaar, maar vooral zwoel, spannend. Waar Moloko normaal gesproken veel eist van de luisteraar (er gebeurt vaak van alles in hun liedjes, waardoor je er wel met de aandacht bij moet blijven), is dit liedje best gemakkelijk te verteren. Maar het heeft wel 101 lagen, je kunt het 1.001 keer draaien (geloof me) en het verveelt nog steeds niet.

Ondergewaardeerde Liedjes en de Snob 2000 gaan over liedjes waarvan je denkt ‘waarom is dit geen megahit geweest?’, ‘waarom staat dit niet hoog in de Top 2000?’. The Time Is Now had ik beide gegund. Gelukkig mogen wij dit juweeltje elk jaar in de bovenste regionen verwelkomen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.