Ken je dat? Zo’n dag waarbij je ‘s ochtends wakker wordt en je hebt zoiets van “ik heb er echt helemaal geen zin in”. Dat je tegen je partner zegt “ik wil eigenlijk gewoon de hele dag met jou in bed blijven liggen”. Omdat het nieuws alleen maar negatieve berichten bevat, omdat je op je werk even niet lekker gaat, omdat school van de kinderen niet helemaal lekker gaat. Gewoon, omdat de wereld op dit moment gewoon niet aantrekkelijk is, en je het liefst gewoon een dag overslaat.

Eigenlijk zou je een weekje weg willen. Even weg van alles. Rust. Stilte. Alleen maar dingen doen die je leuk vind. Maar ja, dat kan niet. Want werk, school, gezin, vrienden. Weg kan niet. Maar even verstoppen in bed, dat kan misschien wel.

In de 2022 battle schreef ik al over de bijna religieuze ervaring die ik vorig jaar had bij het concert van Kae Tempest in Paradiso. Dat concert, onderdeel van de tour van het nieuwe album The Line Is A Curve was zo goed. En kwam maar een paar maanden nadat het album was uitgekomen. Dus nieuwe muziek had ik nog niet verwacht. Maar niets was minder waar. Kae vertelde ons dat er begin 2023 een EP aan zou komen. Bovendien speelden ze 2 nieuwe tracks daar. Ik was zo gelukkig op dat moment.

April 2023 was het zo ver. De nieuwe EP kwam uit. De Nice Idea EP bevat 4 fantastische tracks, waarvan de titeltrack misschien wel de meest spannende was. Een drum ‘n’ bass-achtig ritme met de tekst met als centraal thema:

I wanna stay in bed with you all day

Met teksten die in ieder geval voor mij best herkenbaar waren. Stress, het nieuws wat uit de wereld komt, en gewoon geen zin hebben om uit bed te komen, het liefst in bed te liggen. Die gierende beats op de achtergrond dragen bij aan dat gevoel van stress en onrust die ervoor zorgen dat je gewoon in bed wil blijven liggen.

Maar ja, we staan toch maar weer op he? Er moet te veel gebeuren. Dan maar de troost halen uit de muziek waar de herkenning in is te vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.