Jean Knight komt uit New Orleans en in die stad plus omgeving behaalde ze ook het meeste succes. Ze werkte als bakker voordat ze naar de Malaco Studios in Mississippi ging voor een opnamesessie met producer Wardell Quezerque. Een van de nummers die ze opnamen is Mr. Big Stuff, geschreven door Joe Broussard, Ralph Williams en Carrol Washington. Label Stax zag eerst niets in het nummer maar nadat Groove Me van King Floyd, opgenomen in de Malaco Studios, de gouden status behaalde, bedacht men zich bij Stax.

Mr. Big Stuff werd een enorme hit en zou uiteindelijk één van de best verkopende Stax-singles ooit worden. Terecht natuurlijk want het is een schitterende soulplaat, waarin Jean op pittige wijze mannelijke arrogantie onderdrukt. Je wordt gewoon heel vrolijk van het nummer. Het werd met afstand de grootste hit van Jean. In Nederland niet, daarom moet het onder de aandacht worden gebracht. Ik had namelijk ook een albumtrack kunnen kiezen aangezien het gelijknamige album schitterend is. Sterker nog, één van de mooiste soulalbums die er is. Think It Over en A Little Bit Of Something (Is Better Than All Of Nothing) zijn twee andere favorieten van me en Do Me werd nog een redelijk bekend nummer.

Na dit album duurde het lang voordat Jean weer succesvol was. In 1981 scoorde ze een hit met You Got the Papers (But I Got the Man). Het nummer is een antwoord op She’s Got The Papers On Me van Richard Dimples Fields. Ze had ook een hit met een cover van My Toot Toot, van Rockin’ Sidney. Dit leverde nog een gevecht op in de hitlijsten met Denise LaSalle’s versie. Denise won in Groot-Brittannië maar Jean in Amerika. Heel veel materiaal heeft Jean niet uitgebracht maar ze is altijd blijven optreden en toeren. Wereldwijd, maar vooral in Amerika.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.