Baxter Dury zoon van de iconische Ian Dury, u weet wel de man van onder andere Hit Me With Your Rythm Stick. Luisterend naar Baxter zou je Ian er van verdenken dat hij zoonlief ook een paar klappen met die stok heeft gegeven want ritmisch is het wel in orde met Baxter. Hij begon zijn zangcarriere op de begrafenis van zijn vader waar hij het nummer “My Old Man” zong. Dit was allemaal in 2000 en inmiddels zijn we zes albums verder. The Night Chancers is het laatste album van Baxter, 2020 het jaar dat het werd uitgebracht.

Een mooi album als je het mij vraagt met een nummer waar nauwelijks gezongen wordt maar vooral veel gesproken woord van Baxter. Het refreintje is het enigste wat daadwerkelijk gezongen wordt en dan nog wel in het Frans. Het geeft het nummer een sfeer mee die het in ieder geval bij mij goed doet. Een kort en krachtig nummer, net aan de drie minuten volmakend.

Zoon van een succesvol vader het zal niet altijd gemakkelijk zijn, er wordt al snel vergeleken. In dit nummer rekent hij in ieder geval af met het idee dat hij niet wil laten zien wat hij allemaal wel kan of wat hij waard is. Hij is niemand zijn hond en dus volkomen onafhankelijk en dat klinkt in het Frans dan net weer even wat mooier;

C’est n’est pas mon problemeJe ne suis pas ton chienC’est n’est pas mon problemeJe ne suis pas ton chien

Baxter Dury zoon van maar toch een eigen weg wandelend. En mocht je de man graag een keer willen aanschouwen in September staat hij in het Zonnehuis in Amsterdam Noord. Tot slot nog een leuk feitje;

In 1977 bracht vader Ian het album New Boots And Panties uit en op de cover van het album stonden vader en zoon, Ian en Baxter Dury.  My Old Man wat Baxter zong op de begrafenis was één van de tracks op dat legendarische album.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.