Soms is het bloedirritant: Spotify die na het beluisteren van een album zelf met ‘associatieve nummers’ komt, maar soms is het ook fantastisch, omdat het je weer bij nieuwe muziek brengt. Zo was ik wat relaxmuziek aan het luisteren in het genre dat je ook zou kunnen horen bij één van de beste radiomakers Ayco Duyster die onlangs van Studio Brussel verhuisde naar het Belgische Radio 1 met haar programma Duyster. Een aanrader en tegenwoordig op de maandagavond te beluisteren. Het nummer The Way Love Used To Be heeft hier dus niets mee maken, maar kwam dus op Spotify voorbij in de versie van Andy Bell.

Andy Bell; ik zal eerlijk zijn, ik moest even opzoeken wie dat was en het blijkt de zanger van Erasure. Jawel Erasure, van die monsterhit Sometimes en natuurlijk de muzikale wederhelft van Vince Clark die we kennen van Depeche Mode en Yazoo. Het nummer dat voorbij kwam kende ik al evenmin: The Way Love Used To Be. In één woord; prachtig! Ik luisterde wat verder naar Andy Bell en ook naar Erasure, die nog steeds blijken te bestaan, maar Andy Bell solo is voor mij veel meer de moeite waard. Mooie ingetogen muziek en soms wat stevige gitaren. Ga hem vooral ontdekken en doe dat eventueel via het nummer The Way Love Used To Be.

The Way Love Used To Be is een nummer van The Kinks en kende ik helemaal niet. Het leek me ook helemaal niet een typisch Kinks nummer en dat is het ook niet. Ik kan het rechttoe rechtaan geluid van The Kinks prima verdragen, maar dit is wel een dimensie verder. Het nummer komt van het soundtrack album Percy uit 1971. De muziek voor deze comedy is allemaal geschreven door zanger Ray Davies en is redelijk divers te noemen, maar één nummer steekt er met kop en schouders bovenuit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.