Ik heb mijn liefde voor liedjes met stemvervorming al eens eerder beleden. En dit plaatje van Timbaland paste mij wat dat betreft óók perfect. Ik leerde de producer eind jaren ’90 kennen van zijn bijdrages aan Destiny’s Child’s Get On The Bus en Try Again van Aaliyah.

Echt veel toevoegen deed dat in mijn beleving nooit. Natuurlijk, de productie was steeds weer fantastisch. Maar tegelijkertijd leek het alsof je als artiest, áls je dan gebruik wenste te maken van zijn diensten, ook verplicht was om in ieder geval één verse van hem af te nemen. En dat iedereen dat uiteindelijk toch maar deed omdat hij nou eenmaal zo vernieuwend was.

Maar die raps waren niet zijn voornaamste signatuur. Dat waren toch dat bijzondere ritme met die speciale drums en die typische belletjes. Kenmerken die je ook weer terughoort in Morning After Dark. Voor Timbaland de opvolger van 4 Minutes. Een van zijn absolute hoogtepunten. Een samenwerking met twee ongekend grote artiesten: Madonna én Justin Timberlake, samen op één track.

Het was dan ook niet zo gek dat het succes van deze single, met de vrij onbekende Franse zangeres SoShy, daar maar schril bij afstak. Daarbij hielp zelfs de inbreng van Nelly Furtado, die later speciaal voor dit nummer een extra couplet schreef, niet.

Het was overigens díe versie die wij uiteindelijk in Nederland leerden kennen. De single bereikte in 2009 de 21ste plaats in de Top 40 en is daarmee inderdaad niet de grootste hit die Timbaland op zijn naam heeft staan. Maar misschien wel juist dáárom een heerlijk plaatje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.