Of er nog leuke muziek uit Nederland uitkomt? Zeker wel!

The Vices uit Groningen zijn bezig met een zegetocht langs de Nederlandse podia. Een zegetocht die hen onder meer zal brengen naar de Maassilo in Rotterdam. De prachtige brutalistische kolos, in Rotterdam en omstreken bekend van de Now & Wow georganiseerd door Ted Langenbach. Een paar jaar geleden is deze oude silo omgekat naar een volwaardig podium, iets dat een wereldstad als Rotterdam wel kon gebruiken. Rotterdam was lange tijd afhankelijk van het legendarische Nighttown, dat in 2006 failliet is gegaan. Daarna waren goed beschouwd de enige belangrijke plekken voor concerten Rotown (capaciteit 250) en Ahoy (capaciteit 16.000). Dat kan natuurlijk niet. Goed dat dat flinke is verruimd met de tweede zaal van Ahoy (RTM Stage, zo’n 8.000 man) Annabel en de Maassilo. Het was toch bezopen dat de grote bands die Nederland bezoeken eerder in Tilburg (013), Nijmegen (Doornroosje) of Utrecht (TivoliVredenburg) terecht komen en dat zij de tweede stad van Nederland links lieten liggen. Rotterdam heeft gelukkig weer poppodia. Zo komen gelukkig Warhaus, Dry Cleaning en Editors naar de havenstad.

Op voorhand leek de Maassilo wat groot voor The Vices. Rotown had ook gekund, zou je zeggen. Dat was buiten The Vices gerekemd: hun concert op 23 april 2023 is stijf uitverkocht. Zoals al gememoreerd: een zegetocht. The Vices heeft in 2019 de eerste muziek uitgebracht en is sindsdien bezig met een gestage opmars. Met veel ambitie: zo hebben de heren zelf een plekje bemachtigd op het prestigieuze SXSW-festival in Austin. Die opmars heeft The Vices zelfs gebracht tot huisband bij het TV-programma M. Op die manier werkten zij aan het vergroten van de naamsbekendheid. Sinds afgelopen week een nieuwe plaat op zaak: Unknown Affairs, waarmee The Vices weer een flinke stap voorwaarts zet.

Kijk dus waar nog kaarten zijn en gaat het zien. Het frisse bandje met referenties aan The Kooks en Arctic Monkeys heeft zich al getoond als een energieke liveband die een publiek met groot enthousiasme inpakt.  Dat wil je toch meemaken?

Foto: Ben Houdijk via Wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.