Soms is het goed voor de muziekminnende mens eens te checken wat helemaal hip van nu is. En dan kom je al snel uit bij hyperpop. Deze muziekstijl kan soms erg surreëel zijn, maar is vooral ook heel erg hieperdepieper, lekker overspannen. Je gehoor kan op het ene moment getergd worden door de distortion, maar op een ander moment spat het glazuur van je tanden vanwege de zoetigheid. En vaak gebeurt dit binnen een paar seconden van één nummer. In de wereld van de hyperpop is alles mogelijk. Met als gevolg dat het kan klinken als een cartoonesque muur van kabaal. Maar je verveelt je in ieder geval niet snel. En in het geval van de muziek van Alice Longyu Gao is het zelfs verslavend te noemen.

Alice Longyu Gao komt oorspronkelijk uit China. Tegenwoordig maak je de meeste kans deze deejay, singer-songwriter, en harpist tegen te komen in Los Angeles en New York. Vanaf 2018 heeft Gao diverse singles gedropt, en in 2021 kwam haar eerste EP uit, High Dragon And Universe. In de afgelopen maanden zijn er weer genoeg nieuwe tracks uitgebracht, dus stilstaan is geen optie bij Gao. En het lijkt alleen maar leuker en beter te worden. Check vooral ook onweerstaanbare nummers als Monk en Make U 3 Me.

Alice Longyu Gao vindt vooral van zichzelf dat ze punkmuziek maakt. Qua mentaliteit klopt dit wel. Het is schoppen tegen de gevestigde orde. Gao werd ook al opgepikt door artiesten als David Byrne en Lady Gaga, artiesten die niet teveel in hokjes denken en graag luisteren naar toekomstmuziek. Dus geloof de hype! Het meest recente nummer van Gao – Hëłłœ Kįttÿ – kwam uit in januari. Hëłłœ Kįttÿ klinkt als keiharde horror-screamo-ska, en is bepaald niet voor tere zieltjes.

Waiting, soon as I turned 18
They say little lady, do you want to date me
They try to buy me Lamborghini
And a brand new La Perla bikini
I am a killer not a sugar baby
Look at hello kitty going crazy

Boom boom boom

Alice Longyu Gao is niet een standaard zangeresje, dat moge duidelijk zijn. En veel mensen zullen met afschuw naar haar muziek luisteren en naar haar clips kijken. Maar voor anderen is het juist weer verfrissend. Met deze muziek kun je lekker die spinnenwebben en het stof uit je hoofd knallen. Voor als het echt even tijd voor je is om uit het graf te worden geschreeuwd is dit bellissimo!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.