Even terug naar de jaren ’80, het blijft heerlijke muziek. Alexander O’Neal zal de meeste luisteraars nog wel iets zeggen: hij had in Nederland vier Top 20 hits, waarvan het heerlijke Criticize het beste is blijven hangen. Cherelle zal niet zo gauw een belletje doen rinkelen, hoewel ze samen met Alexander O’Neal een Top 20 hit had in Nederland, met Never Knew Love Like This.

Alexander O’Neal is één van de beste soulzangers die in de jaren ’80 doorbrak. Zijn stem lijkt behoorlijk veel op die van Otis Redding en hij heeft sterke muziek uitgebracht. Een individueel blogje moet eigenlijk nog volgen. Cherelle was met haar lichte, spichtige sopraan, behoorlijk populair, met name bij vrouwelijk Amerikaans stadpubliek in de jaren ’80.

Alexander en Cherelle namen verschillende duetten op. Saturday Love bereikte in Amerika de tweede plek op de R&B hitlijst, ook in Groot-Brittannië en Ierland werd het een hit. Ik vind het een heerlijke, zijdezachte productie. Heerlijke jaren ’80 muziek maar ook tijdloos mooi. Alexander en Cherelle klinken perfect samen.  Jimmy Jam & Terry Lewis schreven het nummer en ze noemden het één van de moeilijkste nummers die ze hebben gemaakt.

Sunday Monday Tuesday Wednesday Thursday Friday Saturday love. Veel succes om niet te worden gevangen door dat oorwurmpje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.