Het leuke aan het met regelmaat bloggen over ondergewaardeerde liedjes is, dat je in een soort van ‘community’ terechtkomt. Muziekliefhebbers die net ietsje verder kijken dan het gebruikelijk. Die opeens in de WhatsApp groep of op Twitter iets laten vallen, wat je zeker zou moeten luisteren / bekijken / ervaren. De tijd dat ik obsessief de OOR doorspitte op zoek naar nieuwe muziek, ligt toch al wat achter me. Werk en gezin en leeftijd en noem maar op. Dan zijn gratis tips van mensen, die je door de bijdragen op dit onvolprezen forum al een beetje hebt leren kennen, toch mooi meegenomen.

Medeblogger Alex van der Meer heeft zich al laten kennen als iemand met een goed oor voor fijne muziek en een uitstekende pen om zijn liefde te beschrijven. Op Twitter liet hij laatst vallen dat hij begeesterd was door The Beths. Was mij niet bekend maar als Alex het tipt, is het toch goed om die eens te checken. The Beths is een bandje uit Auckland, Nieuw-Zeeland, bestaand uit drie heren en een frontdame. De muziek is fris, lekker in de gitaren. Beetje als Magnapop. The Beths bestaan al sinds 2014,  heeft inmiddels sinds 2018 drie platen uitgebracht, waarvan Expert in Dying Field in september 2022 is uitgekomen. Hartstikke nieuw, hartstikke leuk. De plaat staat inmiddels al met meermalen thuis te loeien. Muziek voor een dansje, heerlijk.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.