De Snob 2000-stembus is geopend van 19 tot en met 29 november (middernacht). De integrale uitzending van de eindlijst is (natuurlijk) bij Pinguin (Indie) van 18 tot en met 31 december; elke dag van zeven ‘s ochtends tot zeven ‘s avonds met uitzondering van 31 december wanneer we tot middernacht doorgaan. Dit jaar staan 24 DJ’s klaar om de 173 uur te presenteren.

We vroegen een aantal van hen een Snobwaardig lied uit te kiezen dat absoluut een notering in de eindlijst zou moeten krijgen. Elke dag publiceren we de keuze van één van hen.
Vandaag Joshua van Meuwen.

Stemmen op de Snob 2000 doe je hier!

Bij de Snob 2000 is het wat mij betreft niet alleen belangrijk dat je ondergewaardeerde favorieten erin staan, maar ook liedjes die je nog nooit eerder hebt gehoord. Van die pareltjes die zelfs nog niet in jouw handen terecht zijn gekomen en met wie je graag kennis zou willen maken. Daarom tip ik een band die ik nog niet zo lang geleden heb leren kennen. Sterker nog: ongeveer een maand geleden wist ik niet eens van het bestaan van deze band af.

Rival Sons komen uit het Californische Long Beach en staan daar vooral bekend om hun energieke Bluesrock. Laatst hebben ze een nieuw nummer uitgebracht: Nobody Wants To Die, en die trok mij gelijk over de streep! Het is echt het ideale nummer voor wanneer je wat extra peper in je achterste nodig hebt, of je nou ‘s ochtends vroeg wakker wil worden of ‘s avonds laat nog wil hardlopen. En niet alleen dat: het is echt zo’n nummer die ik op zou zetten als ik als een stoere bink over straat wil lopen, alsof ik het hoofdkarakter in mijn eigen film ben. Kortom: Nobody Wants To Die straalt louter genot uit! En Rival Sons? Die zijn voorlopig niet van mij af. Hopelijk ook niet van jou?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.