Ja hoor, daar is ze weer. Staat ze weer. In de telefooncel, tegenover de ingang van de hal. Zij stalkt hem en belt en belt. Muntjes erin en belt. Gek van het gerinkel neemt hij weer op, maar houdt haar af. Zegt niets. Zij vindt dat hij zijn oren teveel laat hangen naar zijn moeder die lelijke dingen over haar heeft gezegd. Die vuilbekkerij had hij moeten negeren. Als die moeder nou weggaat, dan kunnen ze samen zijn, kan zij de dingen tegen hem zeggen die ze zo graag wil zeggen. Haar liefde tonen.

Dat het Debbie Harry is die aan de lijn hangt zal waarschijnlijk veel wenkbrauwen doen fronsen. Want wie was er nou niet een beetje verliefd op dat hyperblonde zangeresje, dat guitige wat ondeugend ogende en o zo sexy punkmeisje? Dus waarom doe je toch zo moeilijk man? Denk eens na! Zeg godverdomme dat ze ophangt, als de sodemieter naar boven komt terwijl jij ondertussen je moeder buiten de deur zet om het gezellig te houden; tijd om te feesten en voor al die andere leuke en spannende dingen die je met z’n tweeën kunt doen.

Overigens was dat punkmeisje verhoudingsgewijs al wat ouder. Toen Debbie aan de telefoon hing was zij al 34, dus misschien was dát wel het probleem van die moeder. Wat moest jij met een volwassen vrouw? Leeftijdsverschillen bij een relatie blijven toch een dingetje.

Hanging On The Telephone was hier de zesde single van Blondie, de band die aanvankelijk Angel & The Snake zou heten. Nadat iemand op straat Blondie naar Debbie had geroepen kreeg die naam de voorkeur. Blondie was niet vies van covers, dat bleek al bij hun eerste hit Denis, oorspronkelijk van Randy & The Rainbows. Ook The Tide Is High was een tweedehands liedje, overgenomen van The Paragons. En ja, oorspronkelijk was het niet Debbie die belde, maar Jack Lee van The Nerves, een weinig succesvol powerpoptrio dat uiteindelijk toch een gedenkwaardig lied op haar naam heeft staan.

Of Jack naar een meisje of een jongen belde weten we niet, maar moeders had hem zwart gemaakt, die smeerpijp, want ook hij vroeg zijn lief al om al dat slechte wat over hem was gezegd weg te wuiven en toch alsjeblieft naar hem te luisteren! Aan de deur komen was te link, dus dan maar belletjes, veilig vanuit de telefooncel. Die behuizing is vrijwel volledig verdwenen uit het straatbeeld met de komst van de mobieltjes, rijp voor het museum. Noch Jack noch Debbie beschikte over het vertrouwelijker WhatsApp. Hadden ze de moeder heimelijk kunnen ontwijken. Maar dan hadden wij niet die lekkere up tempo punkrocksong gehad.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.