In februari heb ik er al gewag over gemaakt: Moss heeft een nieuwe plaat uit. Dat is aanleiding voor een tour, die Moss in mei naar Rotown bracht. Wat is het toch weer heerlijk om naar concerten te gaan. En dan vooral de kleine zaaltjes zoals Rotown. Je staat met de neus op het podium, ruikt bij wijze van spreken het zweet van de mannen en vrouwen op het podium. Met een beetje mazzel betaalbaar (Moss was slechts € 18,50!), altijd een leuke avond en met een beetje mazzel nog een leuk voorprogramma ook.

Vaak heb ik de voorprogramma’s geskipt. In dit postcorona jubeljaar ben ik al weer twee keer verblijd met een ontzettend goed  voorprogramma. Over Tramhaus had ik het al eerder. Voor Moss zat Loupe. Weer was Rotown ook voor het voorprogramma afgeladen vol en weer was het mooi. Loupe is een viermans/vrouwsband uit Amsterdam. Indie van het zuiverste water. Opvallend zijn de nogal stevige bass (Pixies zijn ook hier niet echt ver weg) tegenover de heel zacht en subtiel aangeslagen gitaar van Jasmine van der Waals. Het geeft de muziek iets extra’s, iets dromerigs, iets hoekigs ook. Blikvanger is echter zangeres Julia Korthouwer. Een kleine jonge vrouw, toch snel een kop kleiner dan de rest, die met groot charisma en zeer prettige stem heel Rotown inpakte. Marien (Moss) zei al: Loupe is de toekomst van de muziek in Nederland. Laat dat waar zijn. Loupe toert nog door Nederland, België en Duitsland, in ieder geval tot aan de zomer. Doe jezelf een plezier en check Loupe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.