In 2019 besteedde ik er al eens aandacht aan Sweet d’Buster. Een band van wereldklasse die naar mijn bescheiden mening zo af en toe hier in het zonnetje gezet dient te worden. En als jij je afvraagt waarom luister eens nog naar de band en dan weet je het antwoord. als er één band is die in Nederland ondergewaardeerd is of was, het is hoe het bekijkt, dan zijn zij het wel. In mijn vorige bijdrage over deze superband schreef ik het volgende: Sweet ‘d Buster is een band bestaande uit muzikanten die net iets meer konden: Robert Jan Stips, Paul Smeenk, de al genoemde Bertus Borgers, Herman Deinum en Hans Lafaille. Vijf namen die garant stonden voor pure muzikale chemie.

En ik sta nog steeds voor de volle 100% achter deze woorden. Zo’n nummer waar dat nog eens heel duidelijk wordt is Smash The Mirror en dan zeker in de live uitvoering. De stemmen van Robert Jan Stips en Bertus Borgers die elkaar prachtig aanvullen, het is bij iedere luisterbeurt weer ontzettend genieten van deze Nederlandse Supergroep. Het is van die muziek waarvan je zou willen dat iedereen er van kon genieten en dat het bij een groot publiek bekend zou zijn. Ik denk dat het niet zo is dus een beetje zendingswerk is af en toe op zijn plaats. In menig poptempel hebben zij kunnen kunsten vertoond.

Smash The Mirror werd in 1978 uitgebracht en was een van de nummers op het album Friction. Een jaar later werd het wereld-album Gigs uitgebracht, op de A-kant track nummer 2 was waar deze ondergewaardeerde parel zijn plek had gevonden. Ik kan alleen maar zeggen luister naar dit onvolprezen meesterwerk en geniet van de mannen die meer dan getalenteerd waren.

Are you still sad with that mask you wear
how would you feel if it wasn’t there
I see you do mind about your make-up
you better make your mind up, now
now your heart still feels the same

Was het muzikaal al genieten ook tekstueel vond en vind ik dit nog steeds prachtig. Voor iedereen die van muziek houd en dit leest en Sweet d’Buster nog geen warm hart toedraagt zou ik willen zeggen: you better make your mind up, now.

One comment

  1. Onverwacht in 1976 Amsterdam op een pleintje ineens een optreden.
    Wie het waren wisten wij niet . Maar wat een goeie band. dat was dus Sweet d’ Buster.
    Prachtig
    gr Huub

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.