De naam Sault doet her en der inmiddels misschien een muzikaal belletje rinkelen. Zo niet dan heb je in bijvoorbeeld Free een schitterend nummer gemist. Er valt meer moois te ontdekken en ik denk dat ik mezelf nu vertel dat er gauw een blogje moet volgen. Een van de leden van Sault is Cleo Sol en zij heeft inmiddels ook al heerlijk solo materiaal uitgebracht. Ze werkt nauw samen met producer Inflo en momenteel zijn er twee soloalbums verschenen.

Het album Mother verscheen vorig jaar en het is een album van hoogstaand niveau op gebied van productie en kwaliteit. En dat kunnen we wel aan Cleo en Inflo overlaten. Op het album treffen we het heerlijke 23 aan. Het is een schitterend zoet soulpareltje dat rechtstreeks uit de jaren ’70 lijkt te komen, met een geweldige melodieuze baslijn, piano, slaginstrumenten, harp en andere snaarinstrumenten in volle glorie. En dan komt er op den duur ook nog een koor bij. Heerlijk!

Het nummer is uiteraard geschreven door Cleo en Inflo. Cleo heeft het over de levenslange frustraties van haar moeder, maar zegt daarbij ook dat haar moeder daarvoor niet altijd haar verantwoordelijkheid nam. Tegelijkertijd eert ze de opofferingen die haar moeder heeft moeten maken. Dit is muziek waar je blij van wordt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.