Barbara Lewis is met haar zijdezachte stem van invloed geweest op de ontwikkeling van de rhythm and blues. Hoewel ze alleen in de jaren ’60 muziek heeft uitgebracht wordt haar muziek tot op de dag van vandaag nog veel in Amerika gedraaid. Haar werk behoort dan ook tot de beste Pop-Soul die er is.

Barbara’s grootste hit is Hello Stranger. Het nummer schreef ze zelf en The Dells zijn verantwoordelijk voor de achtergrondzang. In Nederland werd dit soulpareltje geen hit. De woorden Hello Stranger horen we slechts eenmaal in het nummer, helemaal aan het begin. Barbara’s emotionele vocalen zijn prachtig en de productie van het nummer met een orgel en bossanova beat is best wel apart. De productie in combinatie met de zang doen een beetje mysterieus aan. Omdat het een ongewoon nummer was twijfelde platenlabel Atlantic of het een hit zou worden maar niets bleek minder waar.

Andere hits van Barbara waren Baby I’m Yours en Make Me Your Baby, die geproduceerd zijn in de meidengroepen stijl. Zeker het luisteren waard. How Can I Say Goodbye, Straighten Up Your Heart, Baby That’s A No No, Break Away, Puppy Love en Think A Little Sugar zou ik ook niet overslaan. Heerlijke soul.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.