Voor 2022 heb ik mezelf een uitdaging opgelegd. Vorig jaar heb ik dat ook gedaan; toen heb ik (buiten de battles) alleen maar geschreven over liedjes die dat jaar waren uitgekomen. Voor 2022 is de uitdaging om buiten de battles om alleen te schrijven over Nederlandse muziek. Gewoon, omdat er in Nederland ontzettend goede muziek wordt uitgebracht en ook nog eens ontzettend gevarieerd. Tot nu toe is dat gelukt, na The Vain Travail en Moss nu de spotlights op Pip Blom.

Pip Blom is de naam van een Indie quartet, zoals op hun site staat. Pip Blom is daarnaast de naam van de frontvrouw van dit kwartet. Een naam die vrolijkheid en stoerheid uitstraalt, waardoor het niet gek is dat de band haar naam heeft geleend. In 2021 kwam de tweede plaat uit getiteld Welcome Break. Elf energieke vrolijke liedjes in nog geen veertig minuten. Muziek die wat doet denken aan The Breeders en, wat mij betreft, vooral aan de eersteling van Magnapop. En dat is zeker een aanbeveling. Muziek die blij maakt, die er voor zorgt dat je eerst onwillekeurig mee neuriet om vervolgens een (in mijn geval) stiekem en houterig dansje te doen.

Eersteling Boat schijnt het in Groot-Brittannië goed te hebben gedaan en daar kun je je alles bij voorstellen. Eerste single van deze nieuwe plaat, Keep it Together, kwam op KINK al veelvuldig voorbij. Terecht dat KINK-DJ Stefan Koopmanschap nomineerde voor de battle ‘beste liedje van 2021’ op dit onvolprezen forum. Ook plaatopener You Don’t Want This had zomaar op dat lijstje kunnen staan. De muziek van Pip Blom is fris, catchy en energiek. Ik kijk nu al uit naar het optreden in Rotown op 4 maart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.