Er zijn zoveel liedjes die je haast gedachteloos van de eerste noot tot de laatste noot kent. En waarvan je denkt dat iedereen dat liedje dan ook kent. Vaak is dat niet zo, en alleen daarom is het al goed dat deze site er is.

We Gotta Get Out Of Here is zo’n liedje wat ik goed ken, maar het is in 1980 niet een hele grote hit geworden. Slechts vier weken in de Top 40 en een hele kleine hit in Amerika en dan heb je het wel. En dat is jammer, want het is eigenlijk gewoon een heerlijk nummer.

Ian Hunter kennen we wellicht wel van de band Mott The Hoople, een Engelse rockband uit begin jaren ’70, alhoewel die band ook slechts vijf weken in de Top 40 heeft gestaan in 1972. Over ondergewaardeerd gesproken. Na het einde van Mott The Hoople begon Hunter een solocarrière, waarbij hij niet de minste naam wist te strikken als medeschrijver en producer, namelijk Mick Ronson. Die kennen we van de jarenlange samenwerking met David Bowie.

Maar goed, terug naar dit nummer. In 1980 werd dit nummer dus een kleine hit. Het is een samenwerking met Ellen Foley. In tegenstelling tot dat bekende nummer waar ze ook op zong, maar niet in de videoclip zat, zien we in de onderstaande live uitvoering haar wel verschijnen. Een typische jaren rocksong met een aanstekelijk refrein. Hier gespeeld met een strakke liveband. Goed…. dit nummer zit dus weer de hele dag in mij hoofd.

Inmiddels is Hunter in de 80, maar nog steeds laat hij via zijn website van zich horen. De fans kunnen vragen stellen en eens in de maand geeft hij (in een nog steeds lange blog) antwoord.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.