Ik zat op de bank wat zinloos te zappen en kwam op een gegeven moment uit bij 192TV. Ik bleef even hangen en juist op dat moment werd er nummer met bijbehorende clip gestart wat resulteerde dat ik geboeid zat te luisteren en te kijken. De clip begint in het ziekenhuis waar twee verpleegsters op een monitor een flatliner zien en de man keurig toedekken.

En toch de man blijkt helemaal niet dood, zijn voet tikt mee in de maat van het ingezette nummer. I’m alive zijn de woorden die hij het eerst uitbrengt. Het begin een van lekker nummertje, een leuke clip. Tijd om toch eens te googlen wie die Don Fardon is. De man die het nummer zingt. Geboren in 1943 en het nummer I’m Alive werd in 1969 voor het eerst door Fardon uitgebracht. Het nummer is niet van hem zelf, maar is een cover van Tommy James & The Shondells, die we vooral kennen van Crimson & Clover. Het nummer I’m Alive is door hen nooit op single uitgebracht.

Don Fardon speelde voordat hij solo ging een paar jaar in een bandje genaamd The Sorrows. Het nummer I’m Alive was een klein hitje in 1969, maar telefoonmaatschappij Vodafone zorgde ervoor dat het in 2011 alsnog een hit werd, enkel en alleen in Nederland. Het nummer werd het opnieuw uitgebracht met bijbehorende clip. Don Fardon was toen 68, maar nog steeds springlevend.

Veel hits heeft Don niet gehad maar hij heeft ook twee keer een succes gehad met zelfgeschreven nummer over voetbalheld George Best genaamd Belfast Boy. Zappen vaak is het zoals ik al zei een zinloos gebeuren maar soms kom je ook weer mooie dingen tegen.

Nadat ik de blog bij Tricky Dicky had ingeleverd wees hij mij erop dat er nog een coverversie was die absoluut gemeld moest worden. Een grootheid uit Wales, sir John Thomas Woodward beter bekend als Tom Jones. Tom Jones bracht het in 2008 uit en het staat op het album 24 hours. Op dat zelfde album heeft Tom ook nog een andere cover staan, The Hitter van Springsteen. Kortom er is nog inspiratie genoeg voor coverstories.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.