Een mix van techno, de rammende gitaren van Van Halen en razendsnelle breakbeats. Het klinkt als een combinatie van chocola, oude kaas en patat. Allemaal lekker, maar in één gerecht…? Mwah… Toch wisten de koks van Apollo 440 het in 1997 tot een bijzonder smakelijk geheel te kneden en scoorden zij er in diverse Europese landen zelfs een Top 10-hit mee.

De plaat begint mysterieus met een fragmentje uit de Sci-fi film The Andromeda Strain uit 1971. Maar dan knallen de opgepitchte gitaren van Van Halen erin. Als ze vervolgens met de breakbeats op de proppen komen, beland je in een achtbaan waar je de vier minuten daarná niet meer uitkomt. Maar dat is hélemaal niet erg. Want je wílt blijven zitten. Wát een power, wát een tempo bevat dit nummer.

Niet geheel onterecht betekende deze track dan ook de doorbraak voor het collectief uit Liverpool. En vanaf dat moment vielen zij op bij de groten der aarde. U2, P. Diddy en zelfs Ennio Morricone stonden tussen de namen voor wie zij een remix verzorgden.

Verder hitsucces bleef echter uit. En hoewel ze bleven doorgaan met uitbrengen van eigen singles en albums, was hun muziek toch vooral via andere kanalen te beluisteren. Meer dan 50 titels vonden hun weg naar film- en gameproducenten. Maar Ain’t Talkin’ ‘Bout Dub staat als een huis en is een plaat die gewoon een mooie notering verdient in de Snob 2000.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.