Vanavond in het Snobuur om 22.00 uur via Pinguin radio (player opent in nieuw tabblad) werpen we een blik op het jaarlijkse Baroeg Open Air festival dat morgen in het Zuiderpark bij Ahoy voor de 13de keer zou plaats vinden. Zou, want de overheid heeft wederom zoveel barrières opgeworpen dat vrijwel alle festivals niet kunnen doorgaan. Meten met twee maten, want het valt allang niet meer uit te leggen dat de toeschouwers in de voetbalstadions gillen en juichend over elkaar heen vallen en de F1 (met camping) gewoon mocht doorgaan. Het festival is nu verplaatst naar 10 september 2022 en de organisatie doet haar best om dezelfde acts vast te leggen.

Wat gaat er gedraaid worden? Een impressie van de geschiedenis van het festival dat gekenmerkt wordt door de brede, underground programmering en de ontspannen sfeer. Eén act uit elke editie aangevuld met vier acts die morgen acte de présence zouden gegeven hebben.

2015 Iguana Death Cult – Sirens
2012 Kontrust – The Butterfly Defect
2008 Das Ich – Kannibale
2011 Gingerpig – Joe Cool (The Fool)
2007 VNV Nation – Illusion
2019 Brutus – Cemetery
2012 Black-Bone – Hammer Down
1995 Mark Foggo’s Skasters – Haircut
2015 De Likt – Bloed Aan De Muur
2018 Zardonic ft. The Qemists – Takeover
2020 Dool – Ode To The Future
2009 Radio Moscow – 250 Miles
2003 Vive La Fête! – Noir Désir
2020 Thanatos – The Silent War

De rood gearceerde titels hebben een link naar de blog over het liedje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.