Hij was samen met Blur een van de aanjagers van Britpop in de jaren negentig. Met Gorillaz drukte hij een grote stempel op sound van indie in de zeroes. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de andere fantastische projecten van Damon Albarn: The Good, the Bad & the Queen, Mali Musicians, Rocket Juice & The Moon en zijn solo-albums.

Er is haast geen betere artiest denkbaar om een Ondergewaardeerde Playlist over samen te stellen. Daarin skippen we dus de geijkte hits als Song 2 en Clint Eastwood. In de Ondergewaardeerde Playlist hoor je de liedjes waarvan de kenners, de fans, vinden dat je ze écht zou moeten leren kennen.

De lijst is samengesteld door Erwin, Esther, Guido, Halbe, Marco, Mirella, Pascal, Peter, Ruud, Alex, Edgar, Jasper, Remco en Quint. De laatste vijf schuiven ook in de studio van KINK aan voor de Ondergewaardeerde Podcast. Waarin ze, onder begeleiding van host Stefan Koopmanschap, twaalf liedjes uit de lijst chronologisch de revue laten passeren en vertellen waarom dit nou de meest ondergewaardeerde tracks van Damon Albarn zijn.

En wat het verhaal is achter ‘cartoonband’ Gorillaz en hoe Edgar min of meer toevallig terecht kwam bij een intiem concert waarin Blur het album 13 integraal speeld.

Luister hier de podcast.

Uiteraard is er ook weer een Spotify-lijstje:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.