Hij stond al jaren bovenaan mijn lijstje van nummers die ik dolgraag eens onder de aandacht wilde brengen. Een vaste waarde in mijn Zomerhits Top 1000 omdat het een liedje is waarvan ik telkens weer, van het eerste tot het laatste moment, heerlijk zomerse vibes krijg.

We hebben het over De Nuit – All That Mattered. Achter de deep house-act schuilt de Italiaans-Amerikaanse producer Nick Ferrando. Een artiest die als The Lawyer in 2000 nét niet de Top 40 wist te halen met zijn collega Rossano Prini.

De titel, I Wanna Mmm zal bij de gemiddelde snob niet direct een belletje doen rinkelen. Stond echter een keer, al dan niet per ongeluk, TMF of The Box op in dat jaar, is de kans groot dat de clip voorbij kwam. Die was namelijk razend populair vanwege het bijzondere heerschap dat de hoofdrol vertolkte en in een taxi heel West Europa doorkruiste. Anno 2021 was het een regelrechte TikTok-hit geweest.

All That Mattered was een productie van een heel andere categorie. Geen cult, maar gewoon een fijn, inmiddels vergeten plaatje. Een zonnige beat, een wat melancholieke melodielijn, mooie vocalen en een lekkere opbouw. Écht zo’n nummer dat je destijds in de discotheek in Salou hoorde en dat je sindsdien elke keer weer mee terugneemt naar die ene vakantie daar.

De clip voldoet wat dat betreft óók aan alle vereisten. Gefilmd met een handycam volgen de gelukkige momentjes van de hoofdpersoon en zijn (vakantie)liefde elkaar in rap tempo op. Áls je al geen vakantiegevoel bij het nummer kreeg, dan zorgt de clip daar wel voor.

In augustus staan de vergeten hitjes centraal; liedjes die de absolute top niet wisten te halen of zelfs gewoon in de vergetelheid dreigen te komen. Liedjes ook die een vette herinnering oproepen bij de auteur van de blog. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.