Je band A Brand noemen dus een A-merk, je moet maar durven. Dag Taeldeman uit Antwerpen durfde het wel aan. In 2004 werd het eerste nummer uitgebracht Riding Your Ghost, prima muziek. Een opstapje naar meer, veel festivals waaronder Rock Werchter. Ik weet niet eens meer hoe en wanneer ik in aanraking kwam met A Brand maar wel dat ik het een geweldig bandje vond, een A-merk waardig. Het muziekblad Oor schreef in 2009 het volgende over deze Belgische band: Knippen en plakken met snaren en catchy oneliners, die niet uit je hoofd te branden zijn. Want bovenal is A Brand een groep die gouden singles uitpoept alsof ze aan de diarree zijn.

Een van die singles was Mad Love Sweet Love, een nummer waar je, of je wilt of niet, spontaan van gaat dansen. Heerlijk groovy en gezongen door Michael Houston. Die werd, zo gaat het verhaal van de Antwerpse straat opgepikt om dit nummer als gastzanger in te zingen. Als ik me zou laten gaan zou ik superlatieven te kort komen, maar laat ik het erbij houden dat het een fantastisch nummer is. Het is soms jammer dat je maar één nummer kan laten horen want het album Judas is meer dan het luisteren waard. Een album met als thema bedriegen. Liedjes, sommige blijven mooi hoe vaak je ze ook luistert. Ik wordt iedere keer weer vrolijk van Mad Love Sweet Love.

You can call me mad dog, sweet dog
You can call me any name
You can call this mad love, sweet love
But dont leave us astray
Oh no, we believe
This is a love supreme

Jammer genoeg is de band er in 2013 mee gestopt, maar gelukkig heb ik ze in 2012 nog gezien. De kleine zaal in poptempel Paradiso, de band toerde omdat ze 10 jaar bestonden. Het feit dat ze in de kleine zaal hun jubileum moesten vieren gaf ook wel aan dat ons land niet helemaal voor het A-merk was gegaan. Gemiste kans zou ik zeggen, en voor iedereen die het toen gemist heeft hier nog een kans om kennis te maken met A Brand. Een ijzersterk merk wat mij betreft.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.