Hoe meer muziek je in je leven hoort, hoe meer nieuwe muziek je doet denken aan wat je eerder al eens hebt gehoord. Associatief koppel je de ervaring van het muziekluisteren aan een eerdere ervaring. Dat is geen beletsel om nieuwe muziek te beluisteren, integendeel, als die maar goed is gemaakt.

Begin dit jaar beluisterde ik een playlist met allerlei blijkbaar niet te missen alternatieve muziek. Het meeste ging het ene oor in…. je kent het wel. Opeens veerde ik op. Hadden The Shins een nieuwe plaat uit? Wat ander stemgeluid maar zelfde gevoel voor melodie. Of was het Grizzly Bear? Twee keer misgegokt, het bleek de nieuwe plaat van Field Music te zijn. Het bestaan van deze band was mij ontgaan, maar ik blijk niet de eerste te zijn die op dit onvolprezen forum iets over Field Music heeft geschreven.

Achter Field Music gaan twee broers schuil: David en Peter Brewis, die al sinds 2004 aan de weg timmeren. Zij maken muziek waarover is nagedacht. Muziek waar zorg is besteed aan de arrangementen, aan de klankkleur van de muziek. Dat is absoluut niet negatief bedoeld; bij een band als Spoon is bijvoorbeeld ook te horen dat tijd is genomen om de muziek goed te laten klinken.

De muziek van Field Music lijkt dan weer niet op Spoon maar, als gezegd, wat op Grizzly Bear, The Shins. Of Steely Dan, XTC. Mooie muziek waar bij iedere beluistering weer wat nieuws in valt te ontdekken.

Op 23 april 2021 heeft Field Music een nieuwe plaat het licht doen zien: Flat White Moon. Een geweldige introductie naar een hele interessante band, waaruit maar weer blijkt dat ook in 2021 hartstikke leuke muziek te ontdekken valt.

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.