Ik volg Jesse Malin al sinds 2007, het jaar waar zijn album Glitter in Glutter uitkwam. Op dat album staat een prachtig duet met Bruce Springsteen: Broken Radio. Jesse Malin is zo’n artiest waar ik zeker niet alles goed van vindt, maar hij maakt over het algemeen lekkere muziek. Afgelopen jaar kwam met een nieuw nummer en niet zomaar een nummer. Nee, een lied om mensen bij elkaar te brengen en tegelijkertijd is het een protestlied, met als onderwerp de nog zittende president. In een interview in Rolling Stone omschrijft hij Trump als volgt: President Donald Trump has been an arrogant, ignorant embarrassment with lies and an energy that has stoked the negativity that has existed here since our beginnings. He’s out for himself and not for the people.

Duidelijke en klare taal van Jesse, die deze gedachte heeft omgezet in een prachtig liedje Ameri’ka. Een zacht, maar hard nummer die de balans opmaakt van de nachtmerrie van de afgelopen vier jaar.

We don’t want your murder
and everything you’ve done
Everything you made of
Is stolen from someone
As the hard rain falls
Can’t say you weren’t warned
A brand new era’s gonna dawn
Amer’ Ika

Jesse Malin een man die zich zelf als doel heeft gesteld om mensen bij elkaar te brengen door zijn muziek. De universele hartslag van leven en bloed, liefde en passie en dat verbindt ons mensen op deze planeet aldus Jesse. En laten we eerlijk zijn wie kan het daar niet mee eens zijn.

Luister naar dit juweeltje met dezelfde liefde en passie en laat het binnenkomen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.