Een klassieker? Ik vind het prachtig dit nummer uit 2002. Het is zo’n nummer wat eigenlijk had moeten uitgroeien, naar mijn bescheiden mening dan, tot een klassieker van Nederlandse bodem. De werkelijkheid is anders, afgelopen december kwamen de lijstjes weer voorbij en zowel in de Top 2000, alsmede de Snob 2000 geen plekje voor dit juweeltje. In 2015 stond het in de Snob 2000 nog wel op de 1831ste plek en in 2016 op#1421 om daarna uit de lijst te verdwijnen. Van Dik Hout kwam in het eerder genoemde 2002 met het album, Vandaag Alleen Maar Winnaars. De eerste single van dat album was Stip Aan De Hemel. Veel verder dan de tipparade kwam het niet en dat is tot op de dag van vandaag eigenlijk onbegrijpelijk zo niet onvergeeflijk.

De mannen van Dik Hout zijn er in geslaagd om er een prachtig dramatisch nummer van te maken. Hoewel het om een kleine bijdrage gaat is de rol die Kirsten, de zangeres die meezingt, van groot belang. Het geeft het nummer net dat extra kleur en zeker het tekstgedeelte wat zij zingt is prachtig:

Wees voor jezelf toch niet zo hard
Waarom til je altijd meer dan het gewicht
Stel jezelf niet zoveel vragen
Gun jezelf een beetje lucht
Een beetje licht

Een mooi verhaal, een prachtig duet, anders kan ik het niet omschrijven. En smaak blijft altijd persoonlijk maar waar ik altijd weer van geniet is het laatste gedeelte waar zij net achter zijn zang aan zingt. Juist dat geeft het nummer dat dramatische tintje wat het ook meteen zo lekker maakt.

Een stip aan de hemel spreidt onwennig zijn vleugels
Vliegt over de wolken de dag achterna
Hoog onaantastbaar
Vrij en onbedachtzaam
En zo mooi lief
Ik noem hem naar jou

Loslaten wat het ook is en het toch ook in herinnering houden, de stip aan de hemel die er altijd zal zijn. Een nummer van hoop, loslaten en opnieuw beginnen. Muziek en tekst het blijft altijd weer een soort van wondertje wat dan met je kan doen. En dan te bedenken dat het een Nederlands bandje is uit die zelfde Nederlandse klei en toch zijn ze instaat om je te ontroeren. Mijn hemel was is muziek toch mooi!

One comment

  1. Naast dit nummer bevat de cd nog een pareltje. Brief aan iemand die ik niet heb gekend. Luister en …………

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.