Meer vrouwen in de Snob2000? Ja graag! Zeker als ze van het kaliber zijn van Tessa Douwstra. Wie? Tessa Douwstra! Frontvrouw van misschien wel de beste ondergewaardeerde Nederlandse band: Luwten.

In 2013 kregen we al een goed idee van Tessa’s talenten toen ze met haar toenmalige band Orlando het album The Early Warning Company uitbracht. Een even bescheiden als verrassend album, met muzikale en tekstuele haakjes die je niet meer loslaten. Vier jaar later had Tessa Orlando verruild voor Luwten, waarmee ze het gelijknamige album uitbracht. Vol vernuftige en luisterwaardige liedjes met een compleet eigen geluid. Intiem, warm, net even anders. Tessa is enorm creatief en dat hoor je.

Hoogtepunten van Luwten’s debuutalbum zijn er genoeg: In Over My Head, Double For Me en Difference. Go Honey is, aan de luistercijfers op Spotify te zien, het lievelingsnummer van de fans. En dat is begrijpelijk.

Het openingsriedeltje van Go Honey is ook weer zo’n haakje dat zich ergens in je hoofd nestelt en er niet meer uit gaat. Effectief maakt Tessa gebruik van haar stem, die niet heel krachtig is maar wel veel verschillende kleuren kan aannemen. En hoewel er ongetwijfeld het een en ander aan digitale tools aan te pas is gekomen, klinkt het nummer (net als alle andere nummers van Luwten) heel organisch. De tekst lijkt niet echt ergens over te gaan, maar is een extra instrument dat het palet aan klankkleuren complementeert.

Go Tessa!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.