Al eerder schreef in een blog over het mooie Waiting To Exhale soundtrackalbum, toen stond Sitting Up In My Room van Brandy centraal. Onder leiding van producer Kenneth ‘Babyface’ Evans en Whitney Houston is een topalbum neergezet. Voor deze bijdrage schrijf ik over een schitterend duet van Whitney Houston en CeCe Winans: Count On Me.

Dat Whitney Houston mijn favoriete zangeres is mag geen verrassing meer zijn. En als we vrouwen in het zonnetje zetten in onze blogs dan mag ze voor mij niet ontbreken. Ik kan nog zoveel over haar schrijven. Vooral wanneer het om liveopnamen gaat, want live was ze op haar best. Haar optredens legden haar ziel volledig bloot, er was zoveel soul, passie en gospel. Haar stem was echt het achtste wereldwonder. Op het podium was ze vrij en zichzelf. Helaas is er maar heel beperkt livemateriaal van haar vrijgegeven. Belachelijk natuurlijk en hopelijk verandert dat nog. Met de Winans familie was Whitney zeer goed en lang bevriend. Ze zongen regelmatig samen en waren praktisch familie. Toen CeCe in 2000 niet bij een optreden samen met haar broer BeBe kon zijn werd Whitney ingevlogen om CeCe te vervangen. Van dat optreden moet ik toch zeker een paar beelden hier delen.

CeCe Winans is in Nederland een minder bekende naam. Ze is vooral een gospelzangeres en niet zomaar eentje, maar de best verkopende en meest bekroonde gospelzangeres allertijden. Zo heeft ze onder meer twaalf Grammy’s gewonnen, waarvan drie samen met BeBe, waarmee ze tussen 1982 en 1996 een vast duo vormde. Ze is gezegend met een geweldige stem dus het duet dat ze met Whitney opnam is voor mij een perfecte keuze voor de reeks aan blogs waarin vrouwen centraal staan.

Count On Me is geschreven door Kenneth ‘Babyface’ Edmonds, Whitney Houston en Michael Houston. Het is een inspirerend duet over vriendschap en het is duidelijk te horen dat het is gezongen door twee echte vriendinnen. De prachtige vocalen van beide dames komen op harmonieuze wijze samen en vanwege de gospelroots van hen allebei ontstaat er hele mooie mix van R&B, soul en gospel. In Nederland werd het nummer geen grote hit maar dit duet verdient veel meer en daar zijn onze mooie blogs voor bedoeld.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.